Finalitza el XVIII Congrés EMDR Europa

Finalitza el XVIII Congrés EMDR Europa

 

Professionals de 60 països en la XVIII Conferència EMDR Europa

“El ferm desig de seguir aprenent, sense tenir en compte el temps que es porta practicant amb l’EMDR”, ha reunit a Barcelona més de 900 professionals, psicòlegs, psiquiatres i psicoterapeutes, que treballen amb aquesta teràpia en 60 països de tot el món.

Un any més, el Congrés EMDR Europa representa l’àmplia experiència professional de clínics, les noves cares i els nous protocols així com les últimes investigacions, i dóna al EMDR una sola veu. La presidenta d’EMDR Europa, Isabel Fernández, així ho va expressar en la inauguració de la trobada que va comptar amb la participació de Francisca García, presidenta d’EMDR Espanya i amfitriona del congrés, Víctor Pérez, director de l’Institut de Neuropsiquiatria i addiccions de l’Hospital del Mar de Barcelona i la conferència del psiquiatre Martin Teicher sobre abús sexual en la infància i el desenvolupament de patologies.

Teicher va oferir amb gran detall el resultat de les investigacions que posen en relació l’abús o negligència sofert per un nen o una nena, l’etapa del desenvolupament en què es troben, i la seva influència sobre el desenvolupament de diferents parts del cervell i l’aparició de dificultats o patologies en el futur; l’estrès i el trauma afecten el desenvolupament i l’edat en què es viuen aquests episodis, afecta d’una manera o d’una altra. A més, es pot dir que els nens són més sensibles a l’abús sexual mentre que les nenes ho són a la negligència emocional.

Dolores Mosquera, reconeguda amb el premi David Servant_Schreiver

La psicòloga i psicoterapeuta espanyola Dolores Mosquera, va rebre el premi que EMDR Europa concedeix cada any en reconeixement del gran treball que desenvolupat pels professionals EMDR. Com va expressar Isabel Fernández, “la seva capacitat per treballar amb la complexitat i la devastació i la seva saviesa per veure fins i tot en els llocs més foscos de la ment dels pacients”, la fan mereixedora d’aquest guardó.

Isabel Fernández va destacar, a més, la seva tasca com a formadora a tot el món i la senzillesa amb la qual explica el que és més complex de la psicologia.

Text publicat a Asociación EMDR España

Reportatge EMDR Video RTVE

Si busques un psicòleg terapeuta d’EMDR a Barcelona, pots contactar amb nosaltres.

EN QUÈ ET PODEM AJUDAR?

CONSULTA'NS EL TEU PROBLEMA

Tel 93 328 54 96

kailash@kailash.cat

c/ Comte d'Urgell, 37/39 1-1

08011 • Barcelona

He llegit i accepto la política de privacitat