Retir de Ioga i Meditació

Retir de Ioga i Meditació

Tal i com havíem previst, durant els dies 9, 10 i 11, del passat més de juny, hem celebrat el nostre habitual Retir de Ioga Terapèutic i Meditació.

Can Font, una masia rehabilitada i situada a Brunyola (Girona), ens ha acollit per dur a terme el nostre programa, que pretenia desenvolupar pràctiques en un entorn natural i particular. En aquest sentit, també hem pogut comptar amb una lluna plena especial, que ha adornat cada nit el cel de les nostres meditacions. Així, l’energia d’aquesta companya, silenciosa i magnètica, ens ha ajudat a reconnectar amb la nostra pròpia energia, que era un dels nostres objectius.

L’acceptació de les emocions i l’aprendre a relacionar-nos amb elles de manera constructiva, ha estat el marc de referència des del qual s’han anat succeint els diversos exercicis i pràctiques que han conformat el programa d’aquest retir. Així, mitjançant el treball físic de les asanes, la respiració i la meditació, ens hem pogut obrir a les vivències que tot plegat ens ha anat generant, i que en conseqüència, les hem pogut integrar.

En aquest sentit, hem desenvolupat diferents pràctiques de ioga encaminades a comprendre com les asanes d’extensió ens condueixen a l’obertura dels espais interns, allargant cadenes musculars per millorar la funció pulmonar i el sistema cardiorespiratori. Dit d’una manera més poètica, com a través del treball físic es va obrint el cor.

Tot plegat, s’ha vist potenciat amb pràctiques sofrològiques, encaminades a treballar, d’una banda, l’acceptació de les emocions i veure com la seva saviesa ens pot ajudar, i, d’altra, a treballar “el poder de l’agraïment”. També, s’han desenvolupat alguns exercicis vivencials i pràctiques de meditació caminant en plena natura, amb la finalitat d’aprendre a valorar-nos a nosaltres mateixos i valorar el que tenim i aprendre a relacionar-nos amb el silenci, possibilitant el fet de saber mantenir una escolta atenta i empàtica amb els nostres semblants.

Sens dubte, l’aire lliure ha afegit una dimensió diferent a les nostres pràctiques i ens ha unit amb el seu origen més profund. Ioga significa ‘unió’, i quan es practica a l’aire lliure, sorgeix el vincle amb la natura i amb la pau que només pot donar la profunda connexió amb les arrels de l’ésser humà.

EN QUÈ ET PODEM AJUDAR?

CONSULTA'NS EL TEU PROBLEMA

Tel 93 328 54 96

kailash@kailash.cat

c/ Comte d'Urgell, 37/39 1-1

08011 • Barcelona

He llegit i accepto la política de privacitat